Husk vores TE-TORSDAGE
Hver torsdag sætter vi ekstra fokus på te. Vi har primært økologisk te, som vi sælger i løsvægt og som man kan nyde en kop eller kande af i cefeen eller som take away. Hilsen fra os i Moccacity
Te i Moccacity
I Moccacity har ca. 30 forskellige slags te til løssalg, hvoraf de fleste er økologiske. Vælg mellem:
- Sort te – rene og aromatiske
- Grøn te
- Hvid te
- Rooibush
- Urte te
- Økologisk Chai Latte
Nyd en god kop eller kande te fra hylderne hos os i caféen eller som take away.
Te-torsdag i Moccacity
Hver torsdag har vi te-torsdag i Moccacity. Når vi fejrer te-torsdag, kan du få forskellige gode tilbud på god te. Mange af vores teer er økologiske. Til teen kan du nyde et stykke af vores hjemmebagte kager eller fx en grovbolle. Velkommen!
Lidt om te
Teens oprindelse skal spores 5000 år tilbage til det gamle Østen. Nærmest ved et tilfælde blev teen opdaget. Historien forlyder, at en kinesisk kejser sad under et træ og drak af kogt vand, men pludselig fik vandet selskab af nogle blade, der dalede fra træet ned i koppen -og tænk det smagte ham godt! Hermed blev teen udviklet og bredte sig senere vidt omkring. Via sejlskibe blev teen udbredt i Europa og Amerika.’Teens oprindelse skal spores 5000 år tilbage til det gamle Østen. Nærmest ved et tilfælde blev teen opdaget. Historien forlyder, at en kinesisk kejser sad under et træ og drak af kogt vand, men pludselig fik vandet selskab af nogle blade, der dalede fra træet ned i koppen -og tænk det smagte ham godt! Hermed blev teen udviklet og bredte sig senere vidt omkring. Via sejlskibe blev teen udbredt i Europa og Amerika.
Teplanten, kaldet Camellia sinensis, kan blive mellem 10-15 meter højt, men bliver ofte beskåret ned til ca. en meters højde. Jo højere en tebusk vokser på en bjergskråning, jo langsommere er væksten.
I det højtliggende Himalaya dyrkes noget af den fineste te, nemlig Darjeeling teen, som også bliver kaldt teernes champagne.
Sagt om teen …
“When one realizes that there are more kinds of tea in China than there are wines in France, that each local plot of land produces a tea unlike any other, that the flavor of Darjeeling changes as the seasons change, and that the bud and open leaf on any given tea branch have differing properties, one begins to realize why it is such a shame to cling to a narrow view on tea”
Caterine Donzel