Caffé latte (italiensk for “kaffe (med) mælk”) er en yndet kaffedrik blandt mange kaffeelskere. For mange er denne kaffedrik med den bløde og runde smag nærmest blevet synonym med et besøg i en kaffebar.
Caffé latte – kaffe med mælk
Caffé latte består af 1/3 dele espresso og 2/3 dele varm mælk. Espressoen giver latten dens kaffesmag, og mælken giver kaffen dens karakteristiske, runde smag, som så mange moderne danskere elsker.
Fra Italien
Caffé latten stammer oprindelig fra Italien, men er i de senere år blevet en af de mest populære former for kaffe både i danske caféer og i de private hjem, når der skal gøres noget ekstra ud af kaffen.
Går man igennem en af de større danske byer en morgen, er det efterhånden blevet et hverdagssyn at se danskere komme gående med et krus Caffé latte i hånden. Rigtig mange forbinder denne kaffedrik med afslapning og afstresning, som vi alle har brug for i en ellers travl hverdag.
Kaffeelskere kalder ofte denne type kaffedrik blot for “latte”. Caffé latte kaldes også nogle gange for: “Espresso latte”
Forskellen på caffé latte og café au lait
Er der forskel på en caffé latte og en café au lait udover, at det er italiensk og fransk? I princippet dækker de to navne over den samme kaffedrik. Som regel er den eneste forskel, at man nogle steder få en café au lait serveret i en kop i stedet for i et glas.